Teriyaki risotto met broccoli en kip

Teriyaki risotto met broccoli en kip
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2-3 personen

Risotto is een gerecht dat hier regelmatig op tafel staat. Deze keer ging ik voor een variatie op een klassieke risotto, in de vorm van deze teriyaki risotto met broccoli en kip. Deze risotto heeft heerlijke Oosterse smaken en zit vol met groenten. Zo gaat er één broccoli in en een heel doosje champignons.

Naast de groenten gaat er ook nog kipfilet in deze risotto. Door wat ketjap toe te voegen aan de kipfilet, krijgt deze een heerlijke zoete smaak. Tegen het eind van de kooktijd voeg je de Parmezaanse kaas toe, waardoor het een heerlijke romige en cheesy structuur krijgt.

Ingrediënten
  • 160 gram risottorijst
  • 1 kipfilet
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 broccoli
  • 1 grote ui
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 400 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 30 ml sojasaus
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el ketjap
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 15 gram roomboter
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Snijd de broccoli in roosjes en de kipfilet in blokjes.
  • Zet een pannetje op laag vuur met daarin het water, de sojasaus, de bruine basterdsuiker, het kippenbouillonblokje en 1 eetlepel ketjap. Breng aan de kook.
  • Verwarm in de tussentijd de roomboter in een ruime pan of eventueel een wok op middelmatig vuur en voeg hieraan de ui toe en het knoflookpoeder. Bak dit twee minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak dit ook 2 minuten mee.
  • Schep dan beetje bij beetje de Oosterse bouillon erbij. Voeg de volgende schep pas toe als het vocht van de vorige schep door de rijst is opgenomen. Als je 10 minuten met de risottorijst bezig bent, mogen de kastanje champignons erbij. Het is niet erg dat dan nog niet alle bouillon op is. Hier kun je daarna gewoon weer mee verder gaan. In totaal zal de rijst circa 25 minuten nodig hebben om gaar te worden.
  • Kook in de tussentijd de broccoli in 4 minuten beetgaar en giet daarna af. Zet even opzij.
  • Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in een pannetje op middelhoog vuur in circa 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar. Voeg tegen het eind 1 eetlepel ketjap toe en roer dit er even doorheen.
  • Als de risotto bijna gaar is, mogen de kipfilet en de broccoli toe worden gevoegd. Doe ook de 50 gram van de Parmezaanse kaas erbij en roer goed door.
  • Verdeel de teriyaki risotto met broccoli en kip over 2 tot 3 borden en verdeel hierover de rest van de Parmezaanse kaas.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!