Tomatenrisotto met buffelmozzarella

Tomatenrisotto met buffelmozzarella
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen

Risotto, je hebt dit gerecht in allerlei verschillende soorten. Deze keer koos ik voor een tomatenrisotto met buffelmozzarella. Deze risotto is niet alleen mooi van kleur, maar ook nog eens ontzettend lekker van smaak. Een vegetarische risotto die je verder afmaakt met tomaatjes uit de oven, verse basilicum en mozzarella. Daarnaast gaat er ook nog wat buffelmozzarella door de risotto heen, waardoor deze heerlijk smelt. De crème fraîche die wordt toegevoegd, maakt de tomatenrisotto met buffelmozzarella extra romig.

Ingrediënten
  • 150 gram risottorijst
  • 300 ml passata
  • 300 ml water
  • 2 sjalotten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram romaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el crème fraîche
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de sjalotten.
  • Doe de passata samen met het water in een steelpan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer erdoorheen. Breng op laag vuur aan de kook.
  • Verwarm een pan op laag vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit hierin de ui aan in 2 minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee.
  • Voeg beetje bij beetje de passata bouillon toe. Voeg het volgende beetje pas toe als de passata bouillon goed is opgenomen door de risotto rijst. Kook de risotto in circa 25 minuten gaar. Mocht je te weinig vocht hebben? Voeg dan een beetje kokend water extra toe.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de tomaatjes op het bakpapier en verdeel er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet de tomaatjes voor 15 minuten in het midden van de oven.
  • Voeg tegen het eind van de kooktijd van de risotto de crème fraîche toe. Verkruimel de helft van de buffelmozzarella erboven en roer dit erdoorheen.
  • Verdeel de tomatenrisotto over de twee borden en verkruimel de rest van de buffelmozzarella boven de borden. Garneer met de tomaatjes uit de oven en de verse basilicum.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!