Udon noodles met biefstukpuntjes en bimi

Udon noodles met biefstukpuntjes en bimi
Hoofdgerecht – ? 20 min – ? 2 personen

Jammie, ik ben echt een grote fan van de dikke noodles. Het zal je dan ook niet verrassen dat deze udon noodles met biefstukpuntjes en bimi dan ook echt in de smaak vallen! Het gerecht breng je op smaak met ketjap, wat zorgt voor een zoete en zoute smaak tegelijkertijd. Het voordeel van deze udon noodles met biefstukpuntjes is, dat het binnen 20 minuten op tafel staat. Perfect dus voor een doordeweekse avond, of als je geen zin hebt om te koken maar wel om lekker te eten!

Ingrediënten
  • 300 gram udon noodles (voorgekookt)
  • 200 gram biefstukpuntjes
  • 200 gram bimi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 el ketjap
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en doe deze in een mengkom. Pers de knoflookteentjes erbovenuit en voeg 2 el ketjap en de gemberpoeder ook toe. Meng goed door elkaar en zet even opzij (hoeft niet in de koelkast).
  • Snipper de ui en verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze in 3 minuten.
  • Snijd intussen de paprika in blokjes en was de bimi.
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan ook de bimi toe en bak het geheel nogmaals 2 minuten.
  • Nu mogen de biefstukpuntjes erbij. Bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking zodat ze gaar zijn.
  • Tot slot voeg je de udon noodles en de overige ketjap toe. Deze noodles hoeven niet meer gaar te worden, maar alleen maar mee te verwarmen. Dit duurt circa 2 minuten.
  • Schep de udon noodles met biefstukpuntjes en bimi in een diep bord en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!