Vegetarisch gevulde courgettes
Hoofdgerecht -⏱️15 min + 20 min oventijd -?2 personen
Deze vegetarisch gevulde courgettes is een heerlijk gerecht boordevol groente! Dit gerecht bestaat natuurlijk uit courgettes, maar omdat het ook nog wordt gevuld met winterpeen en paprika, wordt het dagelijkse groentedoel zeker behaald. Deze gevulde courgettes met groenten zijn verder gevuld met vegetarisch gehakt en op smaak gebracht met verschillende kruiden. Deze gevulde courgettes uit de oven maak je af met wat geraspte kaas, super lekker! Ook erg lekker om te serveren met wat (zilvervlies)rijst erbij.
Wil je juist voor een koolhydraatarm hoofdgerecht gaan, dan kun je ervoor kiezen om er geen rijst over andere koolhydraten aan toe te voegen.
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- 1,5 tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- 30 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de courgettes doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Dit kun je doen door een lepel te gebruiken. Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook deze in stukjes.
- Fruit de ui in een wok met wat olijfolie aan samen met de uitgeperste knoflookteentjes. Bak dit gedurende 2 minuten.
- Voeg de winterpeen en de paprika toe en bak gedurende 5 minuten mee. Voeg tot slot het vegetarisch gehakt toe samen met de kruiden en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gehaktmengsel over de halve courgettes en strooi er vervolgens de kaas overheen. bak de vegetarische gevulde courgettes 20 minuten in het midden van de oven.
- Wil je de gevulde courgettes serveren met rijst? Maak dit dan nu klaar.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!