Verse tomatensoep

Verse tomatensoep
Soep – ? 30 min – ? 6 personen

Verse tomatensoep is een echte klassieker. Soep is ideaal om te serveren als voorgerecht, maar ook als lunch of hoofdgerecht is het perfect! Er zijn genoeg bliksoepen verkrijgbaar in de supermarkt, maar er gaat niks boven zelfgemaakte verse tomatensoep. Ik heb deze soep heel simpel gehouden, door een vegetarische variant te maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om lekkere soepballetjes in de soep te doen of er nog extra groenten en vermicelli in te doen. Serveer de soep eventueel met stokbrood of focaccia! Zin om een keer een andere soep te maken? Probeer dan een keer deze overheerlijke courgettesoep.

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 750 gram romatomaten
  • 750 ml water
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • Zout&peper (optioneel)
Bereidingswijze
  • Begin met het snijden van de groenten. De romatomaten mogen in 4 parten worden gesneden en de winterpeen mag worden geschild en vervolgens in de dunne plakjes worden gesneden.
  • Zet een hoge pan op laag vuur en verwarm hierin de olijfolie. Voeg vervolgens de ui toe en fruit deze samen met de 3 geperste knoflookteentjes en de gesneden wortel toe in 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de tijm en de paprikapoeder toe en bak dit al roerende voor 2 minuten.
  • Verkruimel nu de bouillonblokjes boven de pan en voeg de tomaten en het water ook toe.
  • Doe de deksel op de pan en kook de soep voor 15 minuten op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak (er zit al wel veel zout in de bouillonblokjes).

Tip: wil je de soep extra vullend maken? Voeg dan voor het serveren een beetje geraspte kaas toe aan de soep. Dit zal heerlijk smelten, wat zorgt voor een lekkere structuur.