Verse tomatensoep

Verse tomatensoep
Soep -⏱️30 min -?6 personen

Verse tomatensoep is een echte klassieker. Soep is ideaal om te serveren als voorgerecht, maar ook als lunch of hoofdgerecht is het perfect! Er zijn genoeg bliksoepen verkrijgbaar in de supermarkt, maar er gaat niks boven zelfgemaakte verse tomatensoep. Ik heb deze soep heel simpel gehouden, door een vegetarische variant te maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er een verse tomatensoep met balletjes van te maken. Ook kan je er een maaltijd tomatensoep van verse tomaten van maken door de soep te vullen met extra groenten en vermicelli. Serveer de soep eventueel met stokbrood of focaccia! Zin om een keer een andere soep te maken? Kijk dan hier voor andere soep recepten!

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 750 gram romatomaten
  • 750 ml water
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • Zout&peper (optioneel)
Bereidingswijze
  • Begin met het snijden van de groenten. De romatomaten mogen in 4 parten worden gesneden en de winterpeen mag worden geschild en vervolgens in de dunne plakjes worden gesneden. Snipper de ui.
  • Zet een hoge pan op laag vuur en verwarm hierin de olijfolie. Voeg vervolgens de ui toe en fruit deze samen met de 3 geperste knoflookteentjes. Voeg dan de gesneden wortel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, de tijm en de paprikapoeder toe en bak dit al roerende 2 minuten mee.
  • Verkruimel nu de bouillonblokjes boven de pan en voeg de tomaten en het water ook toe.
  • Doe de deksel op de pan en kook de soep voor 15 minuten op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak (er zit al wel veel zout in de bouillonblokjes).
  • Geniet ervan!