Volkoren burritos met kipgehakt
Hoofdgerecht – ? 20 min + 10 min oven – ? 2-3 personen
Burritos, een heerlijk gerecht afkomstig uit de Mexicaanse keuken. Meestal worden burritos gevuld met gehakt of met kip. Deze keer koos ik voor een combinatie van beide, namelijk kipgehakt. Deze volkoren burritos met kipgehakt zijn verder gevuld met paprika, mais en kidneybonen. Deze leg je in de ovenschaal en hierover verdeel je een beetje tomatensaus en kaas. Schuif de volkoren burritos met kipgehakt even in de oven zodat de kaas lekker smelt.
Ingrediënten
- 6 volkoren wraps
- 200 gram kipgehakt
- 75 gram geraspte kaas
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 rode ui
- 2 el picadillo kruiden
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el (licht)bruine basterdsuiker
- 6 el water
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Spoel de mais en de kidneybonen even om.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en rul hierin het kipgehakt. Voeg dan de ui, de paprika, de kruiden en 1 el tomatenpuree toe. Bak 4 minuten mee. Voeg dan de basterdsuiker, de kidneybonen en de mais toe en schep het geheel even om. Verwarm het geheel 2 minuten.
- Leg een wrap open verdeel hierover 1/6 deel van het gehaktmengsel. Rol op en leg vervolgens in de ovenschaal. Herhaal dit ook voor de overige wraps.
- Doe 1 el tomatenpuree in een bakje en voeg hieraan 6 el water toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel deze tomatensaus over de bovenkant van de wraps en verdeel hierover de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 10 minuten af zodat de kaas smelt.
- Verdeel de volkoren burritos met kipgehakt en kaas over de borden. Geniet van dit heerlijke Mexicaanse gerecht!
Kijk hier voor meer lekkere ovenschotels!