Zoete aardappel frittata met chorizo

Zoete aardappel frittata met chorizo
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min + 20 min oventijd – 🍴 2 personen

Frittata, I love it! Deze zoete aardappel frittata met chorizo is helemaal niet moeilijk om te maken en super lekker. Eigenlijk is een frittata te vergelijken met een omelet gebakken in de oven. Het verschil is wel dat de frittata vaak rijkelijker is gevuld en dikker qua structuur is. Voor dit gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig en het moet zeker lukken om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 100 ml melk
  • 100 gram chorizo plakjes
  • 70 gram geraspte kaas
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van circa 1,5 tot 2 cm. Kook de aardappelen in 10 minuten zacht.
  • Snipper in de tussentijd de ui, snijd de prei in ringen en de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Doe de ui, de prei en de courgette in de pan en bak in 4 minuten aan. Snijd de plakjes chorizo grof (leg 4 plakjes apart) en bak even 2 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af en voeg toe aan de groenten. Doe dan alles in een vergiet en laat even uitlekken.
  • Klop in de tussentijd de eieren los samen met de melk en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan ook de geraspte kaas toe en meng dit erdoorheen.
  • Doe dan de groenten bij het ei-mengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Doe alles in de ovenschaal en garneer met de vier plakjes chorizo.
  • Zet de zoete aardappel frittata met chorizo in het midden van de oven en bak deze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!