Zoete aardappel met broccoli en halloumi

Zoete aardappel met broccoli en halloumi
Hoofdgerecht – ? 10 min + 40 min oventijd – ? 2 personen

Wil je graag een dagje geen vlees eten? Probeer dan eens dit gerecht met halloumi. Halloumi is een ongerijpte geitenkaas, die perfect is om te grillen. Bovendien heeft het ook niet de specifieke smaak die je gewend bent van geitenkaas. Deze ovenschotel maak je op basis van zoete aardappel met broccoli en halloumi. De rode peper zorgt voor een beetje pit en het citroenrasp voor een zure tegenhanger. Alle smaken gaan erg goed samen. Bovendien heeft dit gerecht slechts een voorbereidingstijd van 10 minuten, wat het een perfect gerecht maakt voor een doordeweekse dag.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 1 broccoli
  • 150 gram halloumi
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Meng de zoete aardappelblokjes met een scheutje olijfolie en de paprikapoeder en verdeel dit over de ovenschaal. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in het midden van de oven.
  • Snijd intussen de roosjes van de broccoli en snijd vervolgens de stengel in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze heel fijn. Snijd de uien doormidden en snijd vervolgens in halve ringen. De halloumi mag in dunne plakken worden gesneden.
  • Meng de broccoli met de uien, de rode peper en het citroenrasp en voeg hieraan een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel hierover het broccoli-ui mengsel. Verdeel hierover de halloumi en zet de ovenschaal terug in de over voor 20-25 minuten, totdat de halloumi en de brocolli goudbruin kleuren.
  • Verdeel vervolgens over 2 borden en geniet lekker van je zoete aardappel met broccoli en halloumi!

Kijk hier voor meer ovenschotels!