Avocado toast met gepocheerd ei
Lunch – ? 15 min – ? 1 persoon
Ik zal het maar meteen bekennen, maar dit was mijn allereerste gepocheerde eitje ooit. Ik vond het dan ook best wel spannend om te maken, maar eigenlijk was het helemaal niet lastig! Deze avocado toast met gepocheerd ei is een perfect gerecht om te eten als ontbijt of voor de lunch. Avocado en ei gaan erg goed samen, helemaal op een geroosterde boterham. Heb jij ook nog nooit een gepocheerd ei gemaakt? Probeer het nu dan snel, want het is niet zo moeilijk als dat het lijkt! Met slechts 6 ingrediënten zet je deze avocado toast met gepocheerd ei op tafel!
Ingrediënten
- 1 boterhammen
- 1/2 avocado
- 1 eieren
- 3 el azijn
- Snufje paprikapoeder
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Toast de boterham (dit kun je doen in een broodtoaster of in de oven). Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit fijn met behulp van een vork. Voeg een snufje paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles even goed door elkaar.
- Breng 1 liter water aan bijna kook en voeg hieraan 3 el azijn toe. Breek intussen het ei in een kommetje of glas, zorg er wel voor dat de dooier heel blijft. Zet het vuur lager en maak voorzichtig cirkels in de pan met kokend water zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het eitje voorzichtig in het midden van de draaikolk vallen en pocheer het ei in 3 tot 4 minuten. Roer de eerste 2 minuten nog voorzichtig met je lepel in de pan (zoals je ook deed om de draaikolk te maken), maar raak het ei niet aan.
- Besmeer je getoaste boterham met de avocado.
- Haal na 3 tot 4 minuten voorzichtig je gepocheerde ei uit de pan en schep deze op je toast met avocado.
- Nu kun je heerlijk gaan genieten van je ontbijt of lunch!
Kijk hier voor meer ontbijt gerechten of lunch gerechten!