Avocado tosti met ei
Lunch – ? 10 min – ? 2 personen
Een tosti is altijd lekker, toch? Zo ook deze avocado tosti met ei. De tosti is gevuld met, zoals de naam al zegt, avocado. Daarnaast is de tosti ook gevuld met tomaat, gebakken spek en gesmolten kaas. Je zou zeggen dat deze combinatie al goed genoeg is, maar het gebakken eitje op de tosti maakt het helemaal af!
Ingrediënten
- 4 witte boterhammen
- 1 avocado
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 plakken kaas
- 1 tomaat
- 2 eieren
- Bakboter
Bereidingswijze
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ontbijtspek bruin en krokant in circa 3 à 4 minuten.
- Snijd intussen de avocado open en haalt het vruchtvlees uit de avocado. Prak de avocado fijn met behulp van een vork. Was de tomaat en snijd deze in plakken.
- Besmeer 2 boterhammen met avocado verdeel er de plakjes tomaat over, de plakjes ontbijtspek en leg op beide boterhammen een plak kaas. Leg de boterhammen zonder beleg erbovenop.
- Verwarm een beetje bakboter in een (grill)pan op middelmatig vuur en bak de tosti aan beide kanten goudbruin in circa 3 à 4 minuten per kant.
- Bak intussen in een andere pan in een beetje bakboter een gebakken eitje.
- Leg het gebakken eitje bovenop je tosti en je avocado tosti met ei is klaar!
Kijk hier voor meer lunch gerechten!