Biologische speltpoffertjes

Biologische speltpoffertjes
Lunch – ? 20 min – ? 2 personen

Poffertjes, een echt Hollands gerecht. En wie is er nou niet gek op? Deze keer ben ik gegaan voor biologische speltpoffertjes. Voor dit recept heb ik het biologische speltmeel volkoren gebruikt van DeMolenwinkel.nl. DeMolenwinkel.nl is een online winkel waar je biologische meel- en graanproducten kunt kopen. Er is volop keus!

Het biologisch speltmeel volkoren dat ik voor deze poffertjes heb gebruikt, wordt gemalen van gecontroleerde, geschoonde en gepelde spelt. Spelt is een oud graan dat minder is verwerkt en daardoor lichter verteerbaar. Het geeft een heerlijke smaak en bevat veel voedingsstoffen. Op deze manier maak je een portie poffertjes een stukje gezonder en zeker net zo lekker. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Poffertjespan
  • Kwastje
  • Garde
  • Maatbeker met schenktuitje/Garneerfles
Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Meng de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een mengkom. Breek dan het ei boven de mengkom en voeg ook de melk toe. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde.
  • Om zo handig mogelijk poffertjes te maken, doe je het beslag in een garneerfles of maatbeker met schenktuit. Hiermee spuit of giet je eenvoudig de gaatjes van je poffertjespan vol met beslag.
  • Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur zodat deze goed heet kan worden. Smelt in een ander pannetje een klontje roomboter.
  • Vet je poffertjespan in met de gesmolten roomboter. Het handigste is om hiervoor een kwastje te gebruiken.
  • Spuit vervolgens je poffertjespan vol met het beslag. Spuit of giet de gaatjes voor ongeveer 3/4 vol met het beslag. Je kunt de poffertjes omdraaien, zodra er belletjes ontstaan in je beslag. Dit kun je het beste doen met een klein vorkje. Als de poffertjes nog een klein beetje vastzitten, moet je nog eventjes wachten.
  • Bak je poffertjes nu ook aan de andere kant goudbruin en gaar. Leg je poffertjes op een bord.
  • Vet je pan opnieuw in met wat roomboter en bak nu je tweede batch met poffertjes.
  • Serveer je biologische speltpoffertjes met wat poedersuiker en een klontje roomboter! Wil je het iets gezonder houden? Het is ook lekker om er een beetje honing of jam en vers fruit bij te serveren.

Kijk hier voor meer lunchgerechten!