Gevulde wentelteefjes met aardbei

Gevulde wentelteefjes met aardbei
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen

Normaal gesproken is een wentelteefje niks anders dan een boterham die je weekt in een melk-ei mengsel en vervolgens bakt in wat boter. Het is dan een enkele boterham. Deze keer heb ik een speciale variant gemaakt, gevulde wentelteefjes met aardbei en hazelnootpasta. Voor deze variant beleg je één boterham met de pasta en aardbeien en vervolgens leg je er de tweede boterham op. Dit week je dan in het melk-ei mengsel en bak je vervolgens in een beetje boter. Hierdoor worden de boterhammen lekker krokant en zal de hazelnootpasta heerlijk smelten. Een beetje suiker erop en je hebt een heerlijk ontbijt of lunch. En zelfs als toetje kun je er mensen heel blij mee maken!

Ingrediënten
  • 4 witte boterhammen (bijv. Casino brood)
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 6 grote aardbeien
  • 2 el hazelnootpasta
  • Kristalsuiker
  • Klontje roomboter
Bereidingswijze
  • Breek het ei boven een mengkom en voeg de melk toe. Kluts het geheel door elkaar.
  • Was de aardbeien en snijd in plakjes.
  • Beleg één boterham met een eetlepel hazelnootpasta en verdeel hierover de helft van de aardbeien. Leg er een tweede boterham bovenop. Doop de boterhammen in het ei-melk mengsel. Draai voorzichtig om, zodat de aardbeien er niet tussenuit vallen.
  • Verwarm dan een koekenpan op middelmatig vuur en verwarm hierin een klontje roomboter. Bak de gevulde wentelteefjes met aardbei aan beide kanten in circa 2 tot 3 minuten goudbruin.
  • Herhaal de vorige stappen ook voor de overige twee boterhammen.
  • Snijd de boterhammen schuin door en bestrooi met wat kristalsuiker.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lunch gerechten.