Kaiserschmarrn met appelmoes
Lunch – ? 25 min – ? 2 personen
Als er iets lekker is tijdens wintersport in Oostenrijk, dan is het wel kaiserschmarrn met appelmoes. Maar ook in de zomer tussen de wandelingen door. Het heeft iets weg van de pannenkoeken die wij kennen, alleen wordt het in Oostenrijk vaak geserveerd met een jam of appelmoes. In Oostenrijk kiezen ze vaak voor een gladde appelmoes. Daarom maak ik deze keer een uitzondering, en heb ik een kant-en-klare appelmoes gekocht (is natuurlijk ook erg lekker). Serveer de kaiserschmarrn met appelmoes met een beetje poedersuiker erop, en je hebt een heerlijk lunch, hoofdgerecht of toetje!
Benodigdheden
- Garde
- Handmixer/Keukenmachine
- Zeef
Ingrediënten
Voor het beslag
- 60 gram bloem
- 60 ml volle melk
- 25 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- Snufje zout
- Bakboter
Voor erbij
- Klein potje appelmoes
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Scheid de eieren. Mix de eidooiers samen met de kristalsuiker luchtig met behulp van een mixer. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Je ziet dat de kleur dan ook wat lichter wordt. Klop de eiwitten in een andere vetvrije kom stijf samen met een snufje zout.
- Voeg de melk toe en zeef de bloem boven de mengkom. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Spatel dan de eiwitten in twee delen luchtig door het beslag. Doe dit niet langer dan nodig.
- Verhit een scheut bakboter in een pan op laag vuur en bak van het beslag circa 1 tot 2 dikke, maar luchtig pannenkoeken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak ze per kant in circa 3 minuten goudbruin.
- Gebruik dan twee vorken of twee spatels, om de pannenkoeken uit elkaar te trekken/scheuren in onregelmatige stukken zodat er kaiserschmarrn ontstaat. Bak eventueel nog een paar minuten.
- Serveer de kaiserschmarrn met wat poedersuiker erop en wat appelmoes erbij.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer lunch gerechten!