Vlamtosti met pittig gehakt

Vlamtosti met pittig gehakt
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen

Tosti’s, je kunt er mij ‘s nachts voor wakker maken. Je kunt natuurlijk gaan voor een standaard tosti met ham en kaas, maar je kunt ook een keer iets nieuws proberen. Zo is deze vlamtosti met pittig gehakt ook super lekker! Het gehakt in deze tosti breng je op smaak met chilipoeder en sambal wat het pittig maakt. Door er wat tomatenpuree aan toe te voegen, wordt het gelukkig ook niet te pittig! Voel je vooral vrij om het zo pittig te maken als jij lekker vindt. Je kunt altijd extra chilipoeder en sambal toevoegen.

Ik bak mijn tosti’s altijd in een pan, omdat ik dit lekkerder vind. Het geheim is dan, om de buitenkant van de tosti in te smeren met een beetje mayonaise. Mayonaise kan er beter tegen om op hoge temperatuur te bakken. Dit zorgt er dus uiteindelijk voor dat je tosti lekker knapperig wordt, en de kaas goed smelt. Heerlijk!

Ingrediënten
  • 4 witte boterhammen (ik gebruikte casino brood)
  • 4 plakken kaas
  • 150 gram rundergehakt
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 sjalot
  • 2 el mayonaise
  • Zout&Peper
  • Smeerboter
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Snipper de sjalot.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt. Voeg dan het sjalotje toe, samen met de chilipoeder, het paprikapoeder en de tomatenpuree. Bak dit 2 minuten mee. Breng dan op smaak met de sambal en wat zout en peper. Zet nu het vuur uit.
  • Leg voor de eerste tosti een sneetje brood voor je en besmeer met een beetje boter. Leg hierop een plak kaas gevolgd door de helft van het pittige gehakt. Dek af met nog een plak kaas, gevolgd door een boterham. Herhaal dit ook voor de andere tosti.
  • Besmeer beide tosti’s nu aan één zijde met een half eetlepel mayonaise per tosti.
  • Verwarm een scheut bakboter in een grillpan en zet op laag vuur. Zodra de pan goed warm is, leg je de tosti’s met de mayonaise zijde naar beneden in de pan. Smeer nu ook direct de andere zijde in met de overgebleven mayonaise.
  • Bak de vlamtosti met pittig gehakt aan beide kanten goudbruin in circa 3 à 4 minuten per kant.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lunch gerechten!