Aardbeien panna cotta
Nagerecht – ? 20 min + 4 uur koelen – ? 4 personen
Aardbeien panna cotta, een fantastisch lekker toetje! Panna cotta is een Italiaans nagerecht dat, als je het letterlijk vertaald, niets anders is dan gekookte room. Deze room kook je met suiker en vanille, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Dit laat je vervolgens volledig afkoelen in de koelkast. Hierop gaat een heerlijke aardbeiensaus die je ook even laat afkoelen in de koelkast. Hierdoor ontstaat er een fantastische aardbeien panna cotta waarmee je een heerlijk Italiaans diner perfect af kunt sluiten.
Benodigdheden
- 4 glaasjes
Ingrediënten
Voor de panna cotta
- 500 ml slagroom
- 4 gelatineblaadjes
- 1 tl vanille-extract
- 1 zakjes vanillesuiker
- 40 gram suiker
Voor de aardbeienlaag
- 250 gram aardbeien
- 50 gram suiker
- 1 el water
- 1 tl maizena
Bereidingswijze
Voor de panna cotta
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water.
- Doe de slagroom in een steelpan samen met de suiker, de vanillesuiker en het vanille-extract. Zet op laag vuur en warm al roerende op. Zodra de slagroom begint te koken haal je de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze één voor één toe aan de steelpan. Blijf doorroeren, totdat de gelatineblaadjes helemaal zijn opgenomen in de slagroom.
- Verdeel de panna cotta over 4 tot 6 glaasjes en zet deze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Voor de aardbeienlaag
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren.
- Doe de aardbeien samen met de suiker, het water en de maizena in een steelpan.
- Laat het geheel op laag vuur gedurende 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de aardbeien zachter worden.
- Haal de glaasjes met panna cotta uit de koelkast en verdeel hierover de aardbeiensaus.
- Zet nu voor minimaal een uur terug in de koelkast.
- Geniet van je aardbeien panna cotta!
Kijk hier voor nog meer nagerechten!