Broodpudding met appel en kaneel

Broodpudding met appel en kaneel
Nagerecht – ? 15 min + 45-50 min oventijd – ? 4-6 personen

Ik zou willen dat jullie de geur van deze broodpudding met appel en kaneel konden ruiken, want wat een fantastische geur komt er uit de oven. Het leuke van deze broodpudding is, dat je dit prima kunt maken met oud brood. Oud brood zuigt namelijk beter het vocht op, wat perfect is voor dit gerecht. Dit smeuïge nagerecht bevat super veel smaak en kun je ook prima van tevoren bereiden. Je kunt dit namelijk met wat aluminiumfolie over de ovenschaal, later op de dag nog prima opwarmen in de oven.

Benodigdheden
  • Garde
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 10 sneetjes (oud) witbrood, bijv. Casino
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • 60 gram roomboter
  • 4 kleine appel (of 2 grote appels)
  • 40 gram rozijnen
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kaneel
  • Poedersuiker
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal lichtjes in.
  • Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met lauwwarm water en smelt de roomboter in steelpannetje op laag vuur.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe de broodstukjes in een grote kom.
  • Schil vervolgens de appels en snijd ook deze ter grootte van dobbelstenen. Voeg de appel toe aan de stukjes met brood.
  • Breek de eieren in een andere mengkom en voeg hieraan de melk, de gesmolten boter, de suiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en het kaneel toe. Klop met een garde het geheel goed door elkaar.
  • Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het brood en de appel. Schep alles even goed door elkaar.
  • Giet je melkmengsel in de schaal met het brood. Schep alles weer goed door elkaar totdat het melkmengsel volledig door het brood is opgenomen.
  • Schep het broodmengsel in de ovenschaal en strijk even glad met behulp van een lepel.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de broodpudding met appel en kaneel in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de broodpudding voor serveren met nog een beetje poedersuiker.

Kijk hier voor meer nagerechten!