Chocolade cheesecake toetje

Chocolade cheesecake toetje
Nagerecht -⏱️30 min + 3 uur in de koelkast -?6 personen

Dit chocolade cheesecake toetje is hét toetje voor iedereen die van chocolade en cheesecake houdt! Het is heel eenvoudig te maken, alleen moet je even geduld hebben. De cheesecake vulling moet namelijk wel even opstijven in de koelkast. De cheesecake krijgt op een eenvoudige manier een chocoladesmaak, want er gaan hazelnootpasta doorheen. Tot slot garneer je je toetje met hazelnoten. Heerlijk!

Benodigdheden
  • 6 glaasjes/weckpotjes
  • Foodprocessor/Hakmolentje
  • Mixer/keukenmachine
  • Kookthermometer
Ingrediënten
Voor de bodem
  • 12 digestive koekjes
Voor de cheesecake
  • 200 gram roomkaas (monchou)
  • 300 yoghurt Griekse stijl (10% vet)
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram hazelnootpasta
Voor de topping
  • 30 gram hazelnoten
Bereidingswijze
  • Maal voor de bodem de digestive koekjes fijn en verdeel over de bodem van de glaasjes.
  • Maak dan de cheesecake vulling. Leg hiervoor een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep de Griekse yoghurt in de theedoek. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Klop de slagroom stijf in een mengkom. Voeg dan de roomkaas toe en meng kort erdoorheen. Schep dan de yoghurt die achtergebleven is in de theedoek in de mengkom. Klop dit er ook kort doorheen. Nu mag de hazelnootpasta erbij en meng dit er kort doorheen, totdat de gehele cheesecakevulling een mooie chocolade kleur krijgt.
  • Verdeel de vulling over de 6 glaasjes en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Hak net voor serveren de hazelnoten grof en verdeel over het chocolade cheesecake toetje.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer nagerechten!