Crêpe suzette
Nagerecht -⏱️35 min -?6 crêpes
Een crêpe suzette is een klassiek Frans nagerecht van crêpes in een gekarameliseerde saus van boter, suiker en sinaasappelsap- en rasp. Bovendien kan je, als je dat lekker vindt, er ook nog sinaasappellikeur aan toevoegen. Deze crêpe suzette is ook lekker in combinatie met een bolletje ijs. Met dit recept kun je 6 crêpes maken, dit is voor ongeveer 2 tot 3 personen.
Ingrediënten
Voor de crêpes
- 100 gram bloem
- 225 ml melk
- 2 eieren
- 1 el suiker
- 25 gram roomboter + een beetje extra om in te bakken
- Mespuntje zout
- 1/2 tl vanille-extract
Voor de gekarameliseerde saus
- 80 ml sinaasappelsap
- Rasp van een 1/2 sinaasappel
- Sap van 1/4 citroen
- 30 gram suiker
- 30 gram roomboter
- 1 el water
- Scheutje sinaasappellikeur (optioneel)
Bereidingswijze
- Doe de melk in een mengkom en voeg alle andere ingrediënten toe aan de mengkom. Kluts goed door elkaar met behulp van een garde.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een klontje roomboter toe als de pan goed heet is. Schep 1/6 deel van het beslag in de pan en zorg ervoor dat de gehele pan bedekt is met een dun laagje beslag. Keer de crêpe om zodra de bovenkant droog is. Bak de crêpe aan beide kanten lichtbruin en leg op een bord. Vouw de crêpe twee keer, zodat het een opgevouwen kwart is. Herhaal deze stappen ook voor de overige 6 crêpes.
Voor de gekarameliseerde saus
- Zodra de crêpes klaar zijn, kun je beginnen met de saus. Doe hiervoor de suiker met het water op middelhoog vuur en laat het een karamelkleur krijgen. Doe dan de roomboter erbij en laat het smelten. Meng goed door elkaar.
- Als de roomboter is gesmolten, voeg je het citroensap en het sinaasappelsap- en de rasp toe. Verwarm de saus gedurende circa 3 tot 5 minuten totdat er een mooie dikke saus ontstaat.
- Als de saus klaar is, haal je er één voor één de crêpes doorheen. Zorg dat je beide kanten van de crêpe even door de saus haalt.
- Serveer eventueel met een bolletje ijs.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer nagerechten!