Mini chocolade trifles

Mini chocolade trifles
Nagerechten – ? 30 min = 2 uur in de koelkast – ? 6 personen

In deze mini chocolade trifles zit eigenlijk alles wat ik me maar wensen kan. Ik ben dol op chocolade en ik vind het serveren van een toetje in een glas er altijd heel leuk uitzien! Het idee voor dit toetje is ontstaan, toen ik na het maken van de mini chocoladetaartjes met chocoladecrème nog veel cake over had. Deze overgebleven cake kun je eenvoudig twee tot drie dagen bewaren in een afgesloten bakje, zodat je dit nog kan gebruiken. Ik gebruikte de cake in deze mini chocolade trifles, in een combinatie met twee chocolade lagen. Hierdoor kun je jouw toetje heel leuk opbouwen en de smaken gaan ook erg goed samen. Je kunt natuurlijk ook gewoon chocolade cake kopen of een simpele chocolade cake bakken en die gebruiken als laagje!

Het voordeel van dit toetje is, dat je het vrij snel kunt maken en kan bewaren in de koelkast. Zo kun je dit toetje bijvoorbeeld al in de ochtend maken en ’s avonds bij het diner serveren. Dit kan erg handig zijn, als je nog meer gerechten op de planning hebt staan om te maken.

Benodigdheden
  • 6 glazen/weckpotjes
  • Garde
  • Mixer/Keukenmachine
Ingrediënten
  • Chocoladecake (je kunt ook overgebleven cake gebruiken van een recept)
  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte een basic variant)
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram witte chocolade
  • 20 gram cacao
  • 80 gram poedersuiker
Bereidingswijze
  • Smelt zowel de witte chocolade au-bain-marie en schenk even in een schaaltje zodat dit af kan koelen.
  • Klop de slagroom lobbig met behulp van een staafmixer of een keukenmachine.
  • Doet de roomkaas in een mengkom samen met de poedersuiker en klop het in 2 minuten luchtig.
  • Voeg de lobbige slagroom toe aan de roomkaas en klop het geheel nu nog 1 tot 2 minuten.
  • Schenkt de helft van het roomkaas-slagroom mengsel in een andere kom en voeg hieraan de gesmolten witte chocolade toe. Meng dit erdoorheen met behulp van een garde.
  • Doe bij de andere helft van het roomkaas-slagroom mengsel de cacao en klop dit er nog in één minuut doorheen.
  • Nu is het een kwestie van de glaasjes opbouwen.
  • Snijd de cake in blokjes en verdeel een laagje over de bodem van je glas. Schep hierop het bruine chocolademengsel gevolgd door weer een laagje chocolade cake. Schep hierop het witte chocolademengsel en garneer tot slot met nog een paar cakeblokjes. Herhaal deze stappen ook voor de overige 5 glaasjes.
  • Laat get toetje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Het beste is wel, om het toetje dezelfde dag nog op te eten.

Kijk hier voor meer nagerechten!