Pepernoten mousse

Pepernoten mousse
Nagerecht -⏱️30 min -?4 personen

Deze snelle pepernoten mousse heb je zo gemaakt en is ideaal om van te voren voor te bereiden. Tot gebruik kun je deze mousse met pepernoten namelijk in de koelkast laten staan. Zo kun je dit sinterklaas toetje perfect in de ochtend maken, om in de avond uit te serveren. Dit sinterklaas recept is opgebouwd uit twee verschillende lagen. Onderin een witte chocolade mousse met daarop een kruidnoten mousse met speculoos erdoorheen. Zo heb je twee overheerlijk lagen! Deze chocolademousse is zonder ei gemaakt.

Benodigdheden
  • 4 glaasjes
  • Hakmolentje
  • Handmixer
Ingrediënten
Voor de witte chocolademousse
  • 100 gram witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Voor de pepernoten mousse
  • 125 gram pepernoten + een paar extra ter garnering
  • 300 ml slagroom
  • 2 el speculoospasta
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Bereidingswijze
  • We beginnen met het maken van de witte chocolademousse. Smelt hiervoor eerst de witte chocolade au-bain-marie en schenk dan even in een ander schaaltje. Zet even opzij zodat het iets kan afkoelen.
  • Klop dan de slagroomroom bijna stijf samen met de klopfix en kristalsuiker. Voeg dan de witte chocolade toe en schep dit erdoorheen.
  • Verdeel de witte chocolademousse over 4 glaasjes en zet even in de koelkast.
  • Nu kunnen we door met het maken van de pepernoten mousse. Hak hiervoor eerst de pepernoten fijn met behulp van een hakmolentje. Als je geen hakmolentje hebt, kun je de pepernoten ook in een diepvrieszakje doen en daar met een deegroller overheen gaan. Zorg er wel voor dat het echt fijne kruimels worden.
  • Smelt dan de speculoos. Dit kun je doen in de magnetron of voorzichtig in een pannetje. Schenk even in een kommetje en zet opzij.
  • Klop de slagroomroom bijna stijf samen met de klopfix en kristalsuiker. Voeg dan speculoos toe en meng erdoorheen. Doe dan de pepernotenkruimels erbij en schep erdoorheen.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de pepernoten mousse over de witte chocolademousse.
  • Zet tot gebruik in de koelkast. Voor serveren kun je er nog een paar pepernoten op leggen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer sinterklaas recepten!