Pepernoten tiramisu
Nagerecht – ?30 minuten + 2 uur wachten – ⏱4 personen
Pepernoten tiramisu, een speciale variant van tiramisu voor pakjesavond. Deze pepernoten tiramisu maak je niet met lange vingers, maar op basis van pepernoten. De pepernoten worden zachter, doordat je ze kort in de koffie legt. Dit geeft de pepernoten ook meteen een lekkere koffiesmaak. Verder maak je de tiramisu af met nog wat overheerlijke chocolade pepernoten.
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 2 eieren
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dl espresso
- 200 gram pepernoten
- Handje chocolade pepernoten
Bereidingswijze
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker.
- Meng in een andere kom met een garde of staafmixer de eidooiers met de suiker en één eetlepel rum. Meng hier vervolgens de mascarpone door, met behulp van een spatel of garde (doe dit zo kort mogelijk).
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel. Door dit voorzichtig te doen, zorg je ervoor dat het mengsel lekker luchtig wordt.
- Doe het mascarponemengsel in een spuitzak en zet gedurende 2 uur in de koelkast, zodat het even op kan stijven.
- Na 2 uur, kun je de pepernoten tiramisu af gaan maken. Doop hiervoor de pepernoten kort in de espresso en leg drie rijtjes van vier pepernoten onder elkaar op een bordje. Spuit hierop twee strepen mascarponemengsel, gevolgd door weer een laag pepernoten en een laag mascarponemengsel. Herhaal deze stappen ook voor de overige drie toetjes.
- Hak de chocolade pepernoten fijn en garneer hiermee je tiramisu.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer nagerechten!