Stoofpeertjes cheesecake in glas

Stoofpeertjes cheesecake in glas
Nagerecht -⏱25 min + 4 uur in de koelkast – ?2 personen

In de winter worden vaak stoofpeertjes gegeten. Dit is ook erg lekker in een toetje. Zo is deze stoofpeertjes cheesecake in glas een overheerlijk toetje, wat bijvoorbeeld lekker is om te serveren bij het kerstdiner. De bodem van de cheesecake bestaat uit heerlijke roomboter koekjes. Daarop gaat een cheesecakevulling van roomkaas, Griekse yoghurt en slagroom. Tot slot maak je de stoofpeetjes cheesecake in glas natuurlijk af met stukjes stoofpeer.

Benodigdheden
  • 2 glaasjes/weckpotjes
  • Mixer/keukenmachine
  • Zeef
Ingrediënten
  • 100 gram roomkaas
  • 150 yoghurt Griekse stijl (10% vet)
  • 50 ml slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 4 kletsmajoors
  • 2 stoofpeertjes (al gestoofd)
Bereidingswijze
  • Doe voor de bodem de kletsmajoors in een zakje en maal ze fijn met je handen. Verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem van de glaasjes/weckpotjes.
  • Doe de Griekse in een zeef en laat even uitlekken. Klop de slagroom stijf.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en roer kort los. Voeg de uitgelekte Griekse yoghurt toe en meng dit er samen met de poedersuiker erdoorheen. Doe dan de slagroom erbij en spatel dit erdoorheen.
  • Verdeel de cheesecakevulling over de glaasjes. Zet de cheesecakes voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Snijd voor serveren, de stoofpeertjes in stukjes. Verdeel de stukjes stoofpeer over de glaasjes.
  • Geniet van je stoofpeertjes cheesecake in glas!

Kijk hier voor meer nagerechten!