Stroopwafel mascarpone toetje

Stroopwafel mascarpone toetje

Een stroopwafel mascarpone toetje, wie wil dat nou niet! En nu gaat het nog beter klinken, want het is nog een makkelijk stroopwafel toetje ook. Met slechts 5 ingrediënten en 20 minuten van je tijd staat dit toetje met stroopwafel al op tafel. Dit stroopwafel toetje in glas bouw je op met verschillende laagjes. Zo heb je eerst een laagje met de koekkruimels met daarop een heerlijke mascarponeroom en tot slot nog een laag stroopwafelstroop met daarop nog wat verkruimelde stroopwafelkruimels. Zowel de stroopwafelstroop als de stroopwafelkruimels kocht ik op de markt bij de stroopwafelkraam. Als je geluk hebt verkopen ze hier bakjes met verse stroop die normaal gesproken tussen de stroopwafel in zit. Dit is ook een ideaal toetje om in de ochtend al voor te bereiden als je het ‘s avonds wilt eten.

Stroopwafel mascarpone toetje bereiden

Om dit toetje te maken start je met het losroeren van de mascarpone. Daar gaat een gedeelte van de stroop bij die je erdoorheen mengt. Dan mag de stijfgeklopte slagroom erdoorheen worden gespateld. Verdeel koekkruimels over de bodem van de glaasjes en schep hierop de mascarponeroom. Schenk hierop de stroop en maak het toetje af met verkruimelde koekkruimels. Zo staat in een mum van tijd dit heerlijke stroopwafel dessert op tafel!

Stroopwafel mascarpone toetje

Stroopwafel mascarpone toetje

Een heerlijke stroopwafel mascarpone toetje met een bodem van stroopwafelkruimels en een topping van stroopwafelstroop en kruimels.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 3 el stroopwafelstroop
  • 75 gram stroopwafelkruimels
  • 2 el kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Roer in een beslagkom de mascarpone even los. Klop in een andere mengkom de slagroom stijf samen met de suiker.
  • Verwarm 1 eetlepel van de stroop eventjes in de magnetron of in een pannetje, zodat deze vloeibaar wordt (maak de stroop niet te heet).
  • Voeg de stroop toe aan de mascarpone en spatel erdoorheen. Doe dan de slagroom erbij en spatel deze er ook doorheen.
  • Verdeel over beide glaasjes 25 gram van de stroopwafelkruimels en spatel hierop de room. Verwarm de rest van de stroop op dezelfde manier als hierboven beschreven en verdeel dit over de glaasjes.
  • Verkruimel de rest van de stroopwafelkruimels en strooi deze over de stroop.
  • Geniet ervan!