Tiramisu

Tiramisu
Nagerecht – ⏱ 25 min – ? 4-6 personen

Deze zelfgemaakte tiramisu doet het erg goed bij mijn familie en vrienden! Vroeger maakte mijn moeder deze tiramisu erg vaak en was het mijn favoriete toetje. Het voordeel van deze zelfgemaakte tiramisu is dat er geen slagroom aan toe hoeft te worden gevoegd en dat het geen sterke drank- of koffiesmaak heeft. Deze Italiaanse klassieker is echt fantastisch lekker!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • 2 mengkommen
  • Mixer/garde
  • Spatel
Ingrediënten
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 3 el rum
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pak lange vingers
  • 30 gram pure chocolade
  • 1 dl espresso
Bereidingswijze
  • Meng de espresso met 2 eetlepels rum.
  • Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze netjes naast elkaar in een ovenschaal. Is de ovenschaal in de lengte gevuld, maar is er in de breedte nog ruimte over, vul deze ruimte dan ook met enkele lange vingers. Zet apart.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker.
  • Meng in een andere kom met een garde of staafmixer de eidooiers met de suiker en één eetlepel rum. Meng hier vervolgens de mascarpone door, met behulp van een spatel of garde (doe dit zo kort mogelijk).
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel. Door dit voorzichtig te doen, zorg je ervoor dat het mengsel lekker luchtig wordt.
  • Spatel de helft van het mengsel op de lange vingers en rasp hier de helft van de chocolade overheen.
  • Herhaal vervolgens het proces door de lange vingers in het koffiemengsel te dopen en dit weer in de ovenschaal te leggen. Spatel vervolgens het mengsel erbovenop en rasp de rest van de chocolade erboven.
  • Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voor het gewenste resultaat.