American pancakes

American pancakes
Ontbijt – ? 30 min – ? 2 personen

American pancakes, deze mochten natuurlijk niet ontbreken op Koken&Bakken doe je zo. Het is misschien niet de meeste gezonde manier om je dag te starten, maar wel de lekkerste! Deze american pancakes zijn lekker dik, maar tegelijkertijd ook luchtig van structuur. Het leukste is om ze echt op elkaar te stapelen en te serveren met een klontje roomboter en wat stroop of maple syrup. Eenvoudig om te maken, en zó lekker! Dit recept is voldoende om voor 2 personen een heerlijk ontbijtje of een lunch te maken.

Benodigdheden
  • Garde
  • Maatbeker
Ingrediënten
  • 150 gram bloem
  • 240 ml volle melk + 1 el azijn of 240 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 25 gram roomboter + extra om te bakken en te garneren
  • 1 el kritsalsuiker
  • 10 gram bakpoeder
  • Pannenkoekenstroop of maple syrup
  • Snufje zout
Bereidingswijze
  • Maak je gebruik van gewone melk? Meng dan de melk met de azijn en zet even opzij. Als je gebruik maakt van karnemelk, kun je deze stap overslaan.
  • Smelt 25 gram roomboter in een pannetje.
  • Doe de bloem, samen met het ei, de kristalsuiker, het zout en de bakpoeder in een mengkom. Voeg hieraan de gesmolten boter en de melk toe en meng alles met behulp van een garde door elkaar. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuitje.
  • Verwarm wat roomboter in een pan en bak hierin één of twee pannenkoekjes tegelijkertijd op laag vuur. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je kijken hoeveel pannenkoekjes je tegelijkertijd kunt pakken. Bak de pannenkoekjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra er wat belletje ontstaan.
  • Stapel de American pancakes op elkaar en garneer met een klontje roomboter en wat stroop.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten!