Appeltaart baked oats

Appeltaart baked oats
Ontbijt -⏱️10 min + 20-25 min oventijd -?1 persoon

Havermout, één van de ingrediënten die ik standaard in mijn kast heb staan. Ik gebruik dit ingrediënt veelvuldig in ontbijt- en lunchgerechten. Zo ook voor deze appeltaart baked oats. Het is eigenlijk niks anders dan gemalen havermout gemixt met ei en melk. Daaraan voeg je stukjes appel en rozijnen toe. In combinatie met de kaneel, heb je net het gevoel alsof je een gezond appeltaartje eet. Een echt stuk appeltaart is natuurlijk ook lekker, maar misschien niet het allerbeste idee in de ochtend. Deze appeltaart baked oats zijn een heerlijk alternatief!

Benodigdheden
  • Kleine ovenschaal
  • Blender
  • Kwastje
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 1 appel
  • 40 ml (plantaardige) melk
  • Halve banaan
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • Handje rozijnen
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Handje walnoten
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet een ovenschaaltje lichtjes in.
  • Doe de havermout samen met de melk, de banaan, het ei, 1 theelepel kaneel, het vanille-extract en het bakpoeder in de beker van de blender. Blend het geheel fijn in circa 1 minuut. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal.
  • Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes (je mag de appels schillen, maar dat is niet nodig). Verdeel de appelstukjes over de ovenschaal en druk ze er zachtjes in strooi. Strooi de rozijnen en walnoten erover en druk ook deze voorzichtig aan. Verdeel hierover de rest van de kaneel.
  • Bak de appeltaart baked oats in circa 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten.