Baked oats met frambozen

Baked oats met frambozen
Ontbijt – ? 5 min + 20-25 min oventijd – ? 1 persoon

Havermout eet ik vaak tijdens het ontbijt of tijdens de lunch. Deze keer ben ik gegaan voor baked oats met frambozen. De bereidingstijd van dit ontbijtje is erg kort, het moet alleen wel even de oven in. In dit ontbijt zit ook al lekker fruit, zodat je dit direct bij je ontbijt binnenkrijgt. Dit ontbijtje is lekker zoet van smaak door de toevoeging van banaan en de frambozen. De chocolate chips maken dit ontbijtje helemaal af!

Benodigdheden
  • Kleine ovenschaal
  • Blender
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 40 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • Halve banaan
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 10 (diepvries) frambozen
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl chocolate chips
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet een ovenschaaltje lichtjes in.
  • Doe de havermout samen met de halve banaan, de melk, het ei, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract in de beker van de blender. Blend het geheel fijn in circa 1 minuut. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal.
  • Verdeel zowel de frambozen als de chocolate chips over de ovenschaal en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Bak de baked oats met frambozen in circa 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten.