Blueberry pannenkoekjes
Ontbijt -⏱️10 min – ?1 persoon
Blueberry pannenkoekjes, een heerlijke manier om bij je ontbijt of lunch alvast wat fruit te eten. Deze blueberry pannenkoekjes maak je met slechts een paar ingrediënten, waarbij de blauwe bessen natuurlijk niet mogen missen. Eigenlijk zijn dit best gezonde pannenkoekjes, waar je voor een langere tijd vol van zit. Bovendien zijn ze heel eenvoudig om te maken. En natuurlijk super lekker!
Ingrediënten
- 30 gram bloem
- 1 ei
- 80 gram kwark
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 2 handjes blauwe bessen
- Ahornsiroop
- Bakboter
Bereidingswijze
- Doe de kwark in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
- Voeg dan de bloem toe, samen met het bakpoeder en het vanille-extract. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
- Voeg tot slot de blauwe bessen toe en spatel deze erdoorheen.
- Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
- Als de pan goed warm is, voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
- Garneer de blueberry pannenkoekjes met ahornsiroop naar smaak.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!