Croiffels met hazelnootpasta
Tussendoortje -⏱️15 min -?Circa 5 wafels
Dol op croissantjes, maar wil je ze een keer op een andere manier eten? Dan zijn deze croiffels met hazelnootpasta geweldig. Croiffels maak je door vers croissantdeeg in een wafelijzer te doen. Hierdoor krijg je heerlijke wafels die krokant zijn van buiten en lekker zacht van binnen. Deze croiffels kun je serveren met verschillende ingrediënten. Ik koos in deze variant voor hazelnootpasta, aardbeien, chocolate chips en poedersuiker.
Benodigdheden
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 1 rol vers croissantdeeg (bijv. Danerolles)
- Hazelnootpasta (bijv. Bonne Maman)
- Verse aardbeien
- Poedersuiker
- Chocolate chips
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Rol je verse croissantdeeg uit en druk de snijrandjes aan, zodat je gewoon één lap vers bladerdeeg krijgt. Snijd vervolgens het deeg in de vorm van je wafelijzer en leeg de stukken vers bladerdeeg in je wafelijzer. Bak je croiffels goudbruin. Herhaal deze laatste stap totdat al je bladerdeeg op is.
- Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd in plakjes of stukjes. Verdeel de aardbeien over de wafels.
- Verwarm de hazelnootpasta kort in de magnetron en verdeel deze ook over je wafels. Garneer nu nog met wat chocolate chips en poedersuiker.
- Geniet van je croiffels met hazelnootpasta.
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!