Frisse sinaasappel pannenkoekjes
Ontbijt – ? 20 min – ? 1 persoon
Ik ben steeds meer aan het variëren in het type pannenkoekjes dat ik eet. Deze keer heb ik frisse sinaasappel pannenkoekjes gemaakt. Deze pannenkoekjes zijn heerlijk zoet en fris door het gebruik van sinaasappelsap en sinaasappelrasp. De Griekse yoghurt in de pannenkoekjes, zorgt ervoor dat de pannenkoekjes fluffy qua structuur zijn. Heerlijk met bijvoorbeeld honing of agave siroop erbij!
Benodigdheden
- Handrasp
Ingrediënten
- 30 gram bloem
- 1 ei
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 sinaasappel
- 1 tl bakpoeder
- Bakboter
Bereidingswijze
- Rasp de sinaasappel in een kom. Rasp alleen het oranje gedeelte, want het witte gedeelte van de sinaasappel kan bitter zijn. Pers daarna de sinaasappel uit boven dezelfde kom.
- Breek dan het ei boven de kom en voeg ook de Griekse yoghurt toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
- Voeg dan de bloem toe, samen met het bakpoeder. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
- Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
- Als de pan goed warm is voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
- Garneer de frisse sinaasappel pannenkoekjes met bijvoorbeeld honing of agave siroop.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!