Gezonde koffie kwarktaart

Gezonde koffie kwarktaart
Ontbijt – ? 20 min + 1 nacht opstijven – ? 1 personen

Een gezonde koffie kwarktaart! Een heerlijk ontbijt, tussendoortje of toetje op basis van een bodem met havermout en dadels met daarop een vulling van Griekse stijl yoghurt met koffiesmaak. De granola bovenop het taartje, geeft deze gezonde koffie kwarktaart nog wat extra smaak.

Dit taartje is perfect van tevoren voor te bereiden. Zo kies ik er vaak zelf voor om dit taartje in de middag of avond te maken, zodat je het taartje in de ochtend erop direct op kunt eten. Beetje granola erop in de ochtend, en je bent klaar. Deze gezonde koffie kwarktaart is bovendien ook ideaal als groter tussendoortje of om als toetje te serveren!

Benodigdheden
  • Springvorm van 10 of 11 cm
  • Hakmolentje of een staafmixer
  • Bakpapier
  • Acetaatfolie (optioneel)
Ingrediënten
Voor de bodem
  • 25 gram havermout
  • 2 kleine dadels
  • 10 gram pecannoten
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 2 el water
  • 1 tl kaneel
Voor de vulling
Garnering
Bereidingswijze
Voor de bodem
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havermout met de kaneel en verdeel dit over de bakplaat. Bak 5 minuten in het midden van de oven.
  • Kook intussen wat water en leg de dadels in een bakje. Giet het kokende water erover en laat het 5 minuten weken.
  • Leg na 5 minuten de pecannoten erbij op de bakplaat. Bak het nogmaals 5 minuten af.
  • Doe de havermout en de pecannoten in een foodprocessor. Knijp de dadels uit en voeg deze samen met de zonnebloemolie ook toe aan de foodprocessor. Maal het geheel fijn tot een kleverige substantie. Voeg halverwege 2 el water toe.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort het havermoutmengsel erin. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet tot gebruik even in de koelkast.
Voor de vulling
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze vervolgens uit.
  • Verwarm een pannetje met de gelatineblaadjes en 2 eetlepels water op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur, zodra de gelatineblaadjes gesmolten zijn.
  • Laat het geheel even afkoelen en voeg dan toe aan de kwark. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde.
  • Haal de bodem uit de koelkast en bekleed eventueel de zijkant van de springvorm met het acetaatfolie. Acetaatfolie zorgt ervoor dat je randen van je kwarktaart mooi blijven, maar je hoeft het niet per se te gebruiken! Schep de vulling op de bodem en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Zelf kies ik er altijd voor, om het in de middag of avond van tevoren te maken en het dan de gehele nacht in de koelkast op te laten stijven.
  • Garneer de gezonde koffie kwarktaart net voor het opdienen met een beetje granola.

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!