Gezonde pancake cereal

Gezonde pancake cereal
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon

De pancake cereal trend van Tik Tok moest ik ook even proberen. Ondanks dat ik zelf geen Tik Tok heb, zag ik dit gerecht wel heel veel voorbij komen. Officieel is het een ongezonde variant, maar ik wil het proberen door gezonde pancake cereal te maken met mijn pannenkoekenbeslag van banaan en havermout. Deze trend houdt eigenlijk in, dat je pannenkoeken bakt ter grootte van cornflakes. Dit kun je doen met behulp van een spuitfles of met een theelepel. Ik heb er een lekker gebakken appeltje doorheen gedaan en een schepje kwark voor de frisheid!

Benodigdheden
  • Spuitfles (optioneel)
  • Staafmixer, keukenmachine of blender
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 30 ml (amandel-, soja-)melk
  • 1 appel
  • 15 gram rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 el kwark
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Doe de havermout, samen met de banaan, het ei, de melk, het bakpoeder en 1 tl kaneel in een keukenmachine of blender en mix het fijn. Maak je gebruik van een staafmixer, maal het dan hiermee fijn.
  • Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur en voeg de bakboter hieraan toe. Doe het beslag in de spuitfles of als je die niet hebt, maak je gebruik van een theelepel. Spuit kleine beetjes beslag ter grootte van een 1 euro munt in de pan of doe iedere keer 1 tl beslag in de pan. Vul heel je koekenpan ermee en bak de cereals aan beide kanten goudbruin. Dit gaat vrij snel, circa 1 minuut per kant. Ga hiermee door totdat al het beslag op is en schep de cereals in een diepe ontbijtkom.
  • Snijd intussen alvast een appeltje in stukjes. Als alle cereals klaar zijn, kun je de appel bakken in dezelfde pan. Doe hiervoor de appel, de rozijnen en 1 tl kaneel in de koekenpan en bak het geheel circa 3 minuten.
  • Meng de cereal met de appels en de rozijnen door elkaar en garneer met een schep kwark.

Bekijk hier nog meer gezonde ontbijtrecepten!