Griekse yoghurt met gekarameliseerde peer
Ontbijt – ? 5 min + 15 min in de oven – ? 2 personen
Dit heerlijke ontbijt van Griekse yoghurt met gekarameliseerde peer misstaat ook niet als toetje. De gekarameliseerde peer maak je in de oven, door de peer te mengen met koek- en speculaaskruiden, roomboter en honing. Hieraan worden pecannoten toegevoegd, die je ook nog even kort meebakt. Hierdoor heb je een perfecte combinatie van eiwitten, fruit en noten, wat een perfecte basis is voor een heerlijk ontbijt. Bovendien is deze Griekse yoghurt met gekarameliseerde peer ook heerlijk als toetje, omdat het lekker zoet is van smaak.
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 peren
- 20 gram roomboter
- 20 gram honing
- 30 gram pecannoten
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de peren en snijd in de lengte in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd vervolgens de peren in stukjes. Verdeel de stukjes peer over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met de koek- en speculaaskruiden en meng goed door elkaar.
- Snijd de roomboter in blokjes en leg deze op de peer.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 10 minuten.
- Hak intussen de pecannoten grof. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel de pecannoten over de peerstukjes. Zet terug in de oven en bak het geheel nogmaals 5 minuten.
- Verdeel intussen de Griekse yoghurt over 2 bakjes en schep de gekarameliseerde peer met pecannoten erover.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!