Havermout met fruit uit de oven

Havermout met fruit uit de oven
Ontbijt – ? 10 min + 30 min oventijd – ? 1 persoon

Havermout met fruit uit de oven, een recept dat ik graag eet als ontbijt of lunch. In dit gerecht gaat direct voldoende fruit, zodat je jouw fruitdoel voor de dag hebt behaald. De havermout krijgt, door het bakken in de oven, een beetje de structuur van een havermoutpap en het fruit wordt lekker warm. Daarom is dit gerecht vooral erg lekker in de herfst en in de winter. Als je het lekker vindt, kun je bijvoorbeeld ook rozijnen of gedroogde cranberries mengen met de havermout in de ovenschaal. Daarnaast kan je er na het bakken bijvoorbeeld ook nog noten, honing of pindakaas aan toevoegen. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Klein ovenschaaltje
Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je ovenschaaltje met bakpapier.
  • Meng de kwark met het water en het vanille-extract.
  • Voeg dan de havermout, het chiazaad, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Schil de appel en snijd de appel in blokjes. Meng de appelblokjes door het havermoutmengsel en schenk het in je, met bakpapier beklede, ovenschaaltje. Strijk even glad.
  • Verdeel het diepvriesfruit over de ovenschaal en bak je havermout met fruit uit de oven in 30 minuten gaar.
  • Haal het taartje uit de oven en schep over in een ontbijtkom.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer gezonde ontbijtrecepten!