Havermoutcrumble met appel en peer
Ontbijt – ? 10 min + 20 min – ? 1 persoon
Heb je zin in een warm ontbijtje waarbij je meteen twee stuks fruit eet? Dan is deze havermoutcrumble met appel en peer iets voor jou! In dit ontbijtje zit zowel een peer als een appel verwerkt. De crumble is gemaakt op basis van havermout, dadels en honing. Dit geeft naast een krokantje, ook een extra zoete smaak. Van dit gerecht zit je echt een tijdje vol. Zo ga je de ochtend op een fijne manier tegemoet!
Benodigdheden
- Hakmolentje
- Ovenschaaltje
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 2 kleine dadels (zonder pit)
- 10 gram honing
- 5 ml zonnebloemolie
- 1 peer
- 1 appel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- Bakboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet je ovenschaaltje lichtjes in met bakboter.
- Schil de appel en de peer en snijd in stukjes.
- Verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de koek- en speculaaskruiden.
- Doe de havermout met de dadels, de honing en de zonnebloemolie in de hakmolen en mix het geheel fijn tot een crumble.
- Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
- Bak het geheel in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Het fruit zal lekker zacht worden en de crumble lichtkrokant.
- Geniet van je havermoutcrumble met appel en peer!
Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!