Overnight oats met frambozen
Ontbijt – ? 5 min + 1 nacht in koelkast – ? 1 persoon
Ik ontbijt graag op een gezonde manier, maar het moet ook weer niet teveel tijd kosten. Voor mij zijn deze overnight oats met frambozen dan ook ideaal. Je maakt de havermout een avond van tevoren klaar en dan zet je het in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen nog frambozen en wat cacao nibs toe te voegen en dan ben je klaar.
Maar wat zijn nou eigenlijk overnight oats? Dit is een koude havermoutpap, waarbij je de havermout een nachtje laat weken in (plantaardige) melk. In de nacht neemt de havermout de melk in zich op, waardoor een heerlijk romige geheel ontstaat. De volgende ochtend kun je het meteen opeten. Waar ik in de winter een echte liefhebber ben van een warme havermoutpap zoals deze carrot cake variant, eet ik in de zomer het liefst toch deze koude overnight oats met frambozen. Als je een vegan variant wilt maken, dan kun je dit ontbijtje maken met plantaardige melk!
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 10 gram chiazaad
- 10 gram rozijnen
- 160 ml (plantaardige) melk
- 70 gram frambozen
- 5 gram cacao nibs
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Meng een avond van tevoren de havermout, de chiazaad, de rozijnen, de koek- en speculaaskruiden en de melk goed door elkaar. Zet vervolgens in de koelkast.
- Haal de havermout de volgende ochtend uit de koelkast en roer nog even goed door elkaar. Schep het vervolgens in een ontbijtkom.
- Was de frambozen en verdeel deze over de overnight oats. Garneer met wat cacao nibs, en je ontbijtje is al klaar!
- Een snel, lekker en voedzaam ontbijtje. Perfect op warme dagen.
Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten!