Overnight Weetabix met speculoos

Overnight Weetabix met speculoos

Overnight Weetabix met speculoos is voor mij ook echt een nieuw ontbijtrecept. Met ontbijtjes ga ik vaak door verschillende fases. De ene keer kan ik weken havermout eten en andere weken eet ik vooral kwark met fruit en granola. Toen ik Weetabix ergens voorbij zag komen, moest ik het een keer proberen. Weetabix is gemaakt van 100% volkorengranen en rijk aan vezels. Om deze reden leek het mij een goed idee om de Weetabix af te wisselen met havermout in mijn ontbijtpatroon, om zo voldoende afwisseling te hebben. En wat is er lekkerder om dit te combineren met speculoos. Speculoos overnight oats zijn al erg bekend, maar ik wil jullie ook graag bekend maken met deze overnight weetaabix met speculoos.

Bereiding overnight Weetabix met speculoos

Dit ontbijt is perfect om op voorhand te maken. Het fijne hieraan is, dat je in de ochtend er geen werk meer aan hebt. Leg twee Weetabix koekjes in de ovenschaal en schenk hierop de melk. Prak het met behulp van een vork fijn en strijk glad. Meng de kwark met het vanille-extract en eventueel wat eiwitpoeder en verdeel over de Weetabix. Smelt de speculoos en verdeel deze over de kwark. Maal je speculooskoekje fijn en strooi deze over je ovenschaal. Dek je schaaltje af en plaats gedurende één nacht in de koelkast. De volgende ochtend is je ontbijtje klaar. Dit is ook een ideaal ontbijtje voor naar het werk. Ik ben gegaan voor een kleine hoeveelheid speculoos en één koekje, maar je kunt dit zelf aanpassen naar wat jij lekker vindt!

Overnight Weetabix met speculoos

Overnight Weetabix met speculoos

Dit ontbijtje moet je geprobeerd hebben. Heerlijke Weetabix met kwark en gesmolten speculoos en koekkruimels. Dit gaat een nachtje de koelkast in en je hebt de volgende ochtend een heerlijk ontbijt!
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • 1 ovenschaaltje/weckpotje/kommetje

Ingrediënten
  

  • 2 Weetabix koekjes
  • 100 ml (halfvolle) melk
  • 150 gram kwark
  • 10 gram eiwitpoeder (vanille smaak) optioneel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 10 gram speculoos pasta
  • 1 speculooskoekjes

Bereidingswijze

  • Leg de Weetabix koekjes op de bodem van het ovenschaaltje en schenk hierop de melk. Prak met een vork de Weetabix plat en strijk vervolgens glad (bijvoorbeeld met een lepel).
  • Meng de kwark met het vanille-extract en eventueel het eiwitpoeder goed door elkaar. Verdeel de kwark over de Weetabix.
  • Doe het speculooskoekje in bijvoorbeeld een diepvrieszakje en verkruimel het. Dit je kun je onder andere doen door er met een deegroller overheen te rollen.
  • Smelt de speculoos kort in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Verdeel de speculoos over de kwark, gevolgd door de koekkruimels.
  • Dek het schaaltje af en zet voor één nacht in de koelkast.
  • Haal de volgende ochtend de overnight Weetabix uit de koelkast en je ontbijtje is klaar!
  • Tip: je kunt de speculoos en de koekkruimels er ook de volgende ochtend pas op doen. Net wat jij prettig vindt.