Pannenkoekjes met cheesecakevulling

Pannenkoekjes met cheesecakevulling
Onbijt – 🍴25 min -⏱2 personen

Wie mij langer volgt op social media of op deze blog, weet dat ik groot liefhebber ben van pannenkoeken. Ik was druk bezig met een cheesecake toetje, maar had nog wat over. Dit bracht mij op het idee, om deze vulling te combineren met luchtige pannenkoekjes. Zo kwam ik op het idee voor dit recept van pannenkoekjes met cheesecakevulling en Oreo crumbles. Super super lekker!

Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
  • 160 gram (magere) kwark
  • 70 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • Bakboter
Voor de cheesecakevulling
  • 50 gram roomkaas
  • 75 gram Griekse yoghurt (10% vet + laat goed uitlekken)
  • 25 gram slagroom
  • 15 gram poedersuiker
  • Oreo crumbles
Bereidingswijze
  • Begin met het maken van de vulling. Klop hiervoor de slagroom stijf. Roer in een andere mengkom de roomkaas los en voeg hieraan de Griekse yoghurt en de poedersuiker toe. Meng door elkaar en spatel dan de slagroom erdoorheen. Zet even apart.
  • Kluts de eieren en voeg de bloem samen met het bakpoeder toe. Meng goed door elkaar en doe dan de kwark erbij en meng dit erdoorheen, totdat je een luchtig beslag krijgt.
  • Verwarm een scheut bakboter in een pan en schep hierin beslag, zodat je een pannenkoek krijgt ter grootte van een Americain pancake. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur in circa 2 tot 3 minuten per kant. Herhaal deze stap, totdat al het beslag op is.
  • Nu is het tijd om de pannenkoekjes op te maken. Schep op ieder pannenkoekjes wat van de cheesecakevulling en Oreo crumbles. Stapel ze op elkaar, verdeeld over twee borden.
  • Geniet van je pannenkoekjes met cheesecakevulling.

Kijk hier voor meer ontbijt recepten!