Pannenkoekjes van Griekse yoghurt
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon
Ontbijtpannenkoeken moet niet al te zwaar op de maag vallen. Deze pannenkoekjes van Griekse yoghurt zijn heerlijk luchtig en daardoor perfect om je dag mee te starten. Lekker om met een topping van Griekse yoghurt en jam te serveren. Ook erg lekker met vers fruit erbij!
Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes
- 100 ml Griekse yoghurt (2% vet)
- 1 ei
- 30 gram volkoren tarwemeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille-extract
- Bakboter
Voor de topping
- 1 el Griekse yoghurt (2% vet)
- 1 tl jam (naar keuze)
Bereidingswijze
- Klop voor de pannenkoekjes van Griekse yoghurt eerst het ei los. Voeg dan de Griekse yoghurt en het vanille-extract toe en klop het geheel goed door elkaar. Voeg tot slot het volkoren tarwemeel en het bakpoeder toe en meng dit er ook goed doorheen.
- Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
- Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als de bovenkant een beetje opdroogt. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
- Stapel de pannenkoekjes op elkaar op een bord.
- Meng voor de topping de Griekse yoghurt met de jam. Swirl de jam lichtjes door de yoghurt, zodat je de kleur van de jam mooi blijft zien.
- Schep de topping op je pannenkoekjes en je kunt heerlijk gaan genieten.
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!