Smoothiebowl met passievrucht

Smoothiebowl met passievrucht
Ontbijt – ? 10 min -? 1 persoon

In de lente of de zomer eet ik het liefst een smoothiebowl als ontbijt of tijdens de lunch. Het is een lekker fris en gezond ontbijt wat je kan versieren met de toppings die jij lekker vindt! Vaak kies ik ervoor om nog een stuk fruit op de smoothiebowl te leggen, samen met wat zaden, gedroogd fruit en cacao nibs. Als jij zelf de voorkeur geeft aan andere dingen, dan kun je dit zelf aanpassen naar je eigen smoothiebowl recept! Dit was de eerste keer dat ik een smoothiebowl met passievrucht had gemaakt, maar zeker niet de laatste keer. De passievrucht is lekker zoet en geeft heel veel smaak aan je smoothiebowl!

Benodigdheden
  • Blender/Staafmixer
Ingrediënten
  • 100 gram passievrucht (diepvries)
  • 100 ml (amandel)melk
  • 15 gram (vanille) eiwitpoeder
  • 1 groene kiwi
  • 1 el granola
  • 1 el gedroogde cranberry’s
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl cacao nibs
Bereidingswijze
  • Doe de bevroren passievrucht samen met de amandelmelk en het eiwitpoeder in de beker van de blender. Mix dit in 3 minuten tot een fluffy geheel (kan ook met je staafmixer). Schenk het vervolgens in een grote ontbijtkom.
  • Schil de kiwi en snijd in plakken. Leg dit in een halve cirkel bovenop je smoothiebowl met passievrucht. Leg hiernaast de andere toppings en je bent klaar om te ontbijten!

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten.