Speltwafels met gebakken appel

Speltwafels met gebakken appel
Ontbijt – ? 15 min – 2 personen

Wafels, heerlijk zijn die. Ik ben echt dol op de Luikse wafels, maar dat is niet echt een ontbijt natuurlijk. Daarom heb ik deze speltwafels met gebakken appel gemaakt. Dit is een heerlijk en gezond ontbijtje, eigenlijk echt een feestje op je bord! Deze speltwafels met gebakken appel heb je in circa 15 minuten gemaakt. Dit is dus een fijn ontbijtje als je iets meer tijd hebt in de ochtend. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Wafelijzer
  • Garde
  • Kwastje
Ingrediënten
Voor de wafels
  • 70 gram speltbloem volkoren
  • 1 ei
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • 30 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • Bakboter
Voor de topping
  • 2 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 tl kaneel
Bereidingswijze
  • Warm je wafelijzer op en vet in met een beetje bakboter.
  • Doe het ei samen met de Griekse yoghurt en de melk in een mengkom en kluts met behulp van een garde. Voeg dan het vanille-extract toe samen met de kaneel, het bakpoeder en het speltmeel. Meng alles nogmaals door elkaar.
  • Vul je wafelijzer met het beslag en bak je wafels goudbruin en gaar. Je kunt van het beslag in totaal 4 wafels bakken.
  • Schil in de tussentijd de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel in plakjes en snijd de plakjes vervolgens doormiddel.
  • Verwarm een klein scheutje bakboter in een pan en bak de appeltjes samen met de rozijnen en de kaneel in circa 3 minuten goudbruin.
  • Leg de wafels op een bord en garneer met de gebakken appel en de rozijnen.
  • Geniet van je speltwafels met gebakken appel.

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!