Tiramisu inspired overnight oats
Dit tiramisu inspired overnight oats ontbijtje is super makkelijk om te maken en ideaal om te mealpreppen. Je start met het maken van dit havermout ontbijtje de avond van tevoren. De volgende ochtend hoef je alleen nog de finishing touch te doen ideaal. Met dit ontbijtje start je jouw dag op een lekkere manier en je zit er voor een langere tijd vol van (althans zo ervaar ik het). In dit ontbijtje gaat onder andere havermout, chiazaad, kwark en espresso. Daar overheen gaat een laagje geraspte hele pure chocolade. De halve lange vinger maakt het ontbijtje helemaal af. Heb je geen lange vingers in huis, dan is dat geen probleem. Je kunt de lange vinger eenvoudig weglaten. Voor dit ontbijtje gebruik ik zelf een magere kwark met een vleugje vanille, maar je kunt ook een andere vanille kwark gebruiken.
Deze tiramisu overnight oats dankt haar naam aan het feit dat het een beetje op tiramisu lijkt. Natuurlijk is dit geen echte tiramisu, en dat probeer ik zeker ook niet te zeggen. Met tiramisu ontbijten zou namelijk wel erg lekker zijn, maar dat is niet per se een gezonde start van de dag.
Tiramisu inspired overnight oats bereiden
Start met het mengen van de havermout en het chiazaad. Voeg de melk, de espresso, de kwark en de honing toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het geheel over twee glaasjes en zet afgedekt in de koelkast. Het beste kun je het glaasje een nachtje in de koelkast laten staan, zodat het vocht goed in de havermout en het chiazaad kan trekken. De volgende ochtend roer je de kwark los en die schep je op de overnight oats. Rasp de pure chocolade en verdeel deze over de kwark. Breek de lange vinger doormidden en steek deze in het glaasje. It is as easy as that!
Tiramisu inspired overnight oats
Benodigdheden
- 2 glaasjes
- Rasp
Ingrediënten
Voor de overnight oats
- 30 gram havermout
- 10 gram chiazaad
- 25 ml espresso
- 75 ml (plantaardige)melk
- 100 gram vanille kwark
- 1 tl honing
Voor de toplaag
- 300 gram vanille kwark
- 10 gram pure chocolade het liefst meer dan 70% cacao
- 1 lange vinger
Bereidingswijze
- Start met het maken van de overnight oats. Doe de havermout en het chiazaad in een schaaltje en schenk hierop de melk en de espresso. Voeg de kwark en de honing toe en meng alles goed door elkaar.
- Schenk het mengsel in twee glaasjes en zet afgedekt voor een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend roer je de vanille kwark los. Verdeel de kwark over de twee glaasjes.
- Rasp de pure chocolade en verdeel deze over de twee glaasjes. Breek de lange vinger doormidden en steek deze in je overnight oats.
- Geniet ervan!