Curry madras soep met noodles
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 3-4 personen
Deze curry madras soep met noodles is een heerlijke maaltijdsoep, die daardoor perfect geschikt is om te serveren als hoofdgerecht! Deze soep is goed gevuld met groenten. Zo zitten er naast een prei en een winterpeen, ook nog kastanje champignons in. De soep wordt lekker smeuïg door het gebruik van de kokosmelk en breng je op smaak met curry madras kruiden. Tot slot vul je de curry madras soep met noodles, zodat je echt een complete maaltijd hebt.
Ingrediënten
- 150 gram sobanoodles
- 200 ml kokosmelk
- 2 winterpenen
- 1 prei
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 limoen
- 3 cm verse gember
- 2 el curry madras kruiden
- 2 groentebouillonblokjes
- 750 ml kokend water
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 25 gram pompoenpitten
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pel de knoflookteentjes. Was de champignons en snijd in plakjes. Schil de winterpenen en snijd in halve maantjes. Snijd de prei in halve ringetjes. Schil tot slot de gember en snijd fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op laag vuur. Voeg de ui toe samen met de gember en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak het geheel op laag vuur voor 3 minuten.
- Voeg de prei toe samen met de wortel en de champignons en bak even een minuutje mee. Verkruimel dan de groentebouillonblokjes boven de pan en giet het kokende water en de kokosmelk erbij. Kook het geheel voor 15 minuutjes op laag vuur.
- Pof in de tussentijd de pompoenpitjes in een pannetje op laag vuur totdat ze knetteren. Schep ze dan in een bakje.
- Als de soep 15 minuten heeft gekookt, voeg je de noodles toe. Pers ook de limoen uit boven de soep (voeg zoveel toe als dat je zelf lekker vindt). Kook even 5 minuten mee.
- Verdeel de curry madras soep met noodles over drie tot vier kommen en garneer met de pompoenpitten.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer soep recepten!