Groentesoep met zelfgemaakte soepballetjes

Groentesoep met zelfgemaakte soepballetjes
Soep – ? 25 min – ? 6 personen

Een heerlijke pan soep, lekker als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld stokbrood erbij! Deze groentesoep met zelfgemaakte soepballetjes is heel eenvoudig om te maken en daardoor perfect voor als je een keer weinig zin hebt om te koken! Deze groentesoep is voldoende voor 6 soepkommen.

Ingrediënten
  • 1,5 liter kokend water
  • 400 gram soepgroente
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 uien (middelgroot)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 el paneermeel
Bereidingswijze
  • Meng de eidooier met de paprikapoeder, het knoflookpoeder, de uienpoeder en het paneermeel. Voeg het gehakt toe en meng even door elkaar. Breng dan op smaak met zout en peper. Draai van het gehakt soepballetjes.
  • Zet een pan op middelmatig vuur en voeg hieraan een scheut olijfolie toe. Zodra de olie warm is fruit je de ui in circa 2 minuten. Doe dan de soepgroente erbij en bak 1 minuut mee.
  • Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg dan het kokende water toe. Zet het vuur laag.
  • Zodra de soep kookt, voeg je de soepballetjes toe en kook je ze 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de vermicelli toe en kook de soep nu nogmaals 5 minuten.
  • Verdeel de groentesoep met zelfgemaakte soepballetjes over de soepkommen en serveer bijvoorbeeld met soepstengels of stokbrood!

Kijk hier voor meer soep gerechten!