Romige bospaddenstoelensoep

Romige bospaddenstoelensoep
Soep – ? 20 min – ? 2 personen

Deze romige bospaddenstoelensoep is in een handomdraai gemaakt! Voor deze soep heb ik gebruik gemaakt van 2 soorten paddenstoelen: kastanje champignons en oesterzwammen. De soep wordt lekker romig door de toevoeging van kookroom. Deze romige bospaddenstoelensoep kun je perfect eten als lunch, maar je kunt deze soep ook serveren als voorgerecht.

Ingrediënten
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram oesterzwammen
  • 500 ml kokend water
  • 1 groentebouillonbloke
  • 1 el bloem
  • 50 gram kookroom
  • 1 ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl tijm
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Snipper de ui. Was de champignons en leg 2 grote kastanje champignons even apart. Snijd de overige champignons in grove stukken.
  • Verwarm een scheutje bakboter in de pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Fruit de ui 2 minuten mee. Voeg dan de champignons toe en bak even 4 minuten mee.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Draai het vuur wat lager en kook het geheel nog 5 minuten.
  • Pureer met behulp van de staafmixer de soep glad.
  • Zet dan de pan weer terug op het vuur en voeg de bloem en de kookroom toe. Meng even goed door elkaar.
  • Snijd intussen de 2 overgebleven champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en voeg toe aan de soep. Kook de soep nog eventjes 5 minuten op laag vuur en verdeel dan de romige bospaddenstoelensoep over twee diepe borden of soepkommen.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer voorgerechten!