Blini’s met gerookte zalm
Voorgerecht – ? 25 min + 30 min wachten – ? 6 personen
Met dit recept voor blini’s met gerookte zalm en crème fraîche maak je geheid indruk! Blini’s lijken op een soort kleine pannenkoekjes of platte poffertjes. Ze zijn super romig van smaak, wat perfect is in de combinatie met crème fraîche en gerookte zalm. Deze blini’s met gerookte zalm zijn een perfect voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst. Je kunt de blini’s namelijk ook koud eten, waardoor je dit voorgerecht prima van tevoren kunt voorbereiden. Ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan als er al bezoek is. Snel aan de slag!
Ingrediënten
Voor de blini’s
- 90 gram bloem
- 2 gram droge gist
- 125 ml melk
- 25 ml kookroom (20% vet)
- 1 ei
- Snufje zout
- Bakboter
Voor de vulling
- 150 gram gerookte zalm
- 150 gram crème fraîche
- 1 el citroensap
- Beetje verse dille
Bereidingswijze
- Verwarm de melk met de kookroom in een steelpannetje totdat het mengsel lauw is.
- Meng intussen de bloem met de gist en een snufje zout.
- Scheid het ei en doe de eidooier in een mengkom. Kluts dit kort en voeg dan het melkmengsel toe. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde. Voeg hieraan de bloem toe en meng dit net zolang door elkaar totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Laat het beslag 30 minuten rusten.
- Klop na 30 minuten het eiwit stijf tot piepen en meng dit in 2 delen met behulp van een spatel voorzichtig door het beslag. Spatel dit zo kort mogelijk door het beslag, zodat het beslag lekker luchtig blijft.
- Bak de blini’s op middelhoog vuur in een pan met bakboter aan beide kanten goudbruin in circa 1 minuut per kant.
- Dan is het tijd om de blini’s op te maken. Meng de crème fraîche met het citroensap. Besmeer een blini met een beetje crème fraiche en leg daarop een stukje zalm. Leg hier weer een blini op en herhaal de vorige stap. Doe dit nogmaals en leg dan op de bovenste zalm een takje verse dille. Herhaal dit voor de overige 5 blini torentjes en dan ben je klaar om lekker te gaan eten.
- Geniet van je blini’s met gerookte zalm.
Kijk hier voor meer voorgerechten!