Caprese blini’s

Caprese blini’s
Borrelhapjes – ? 25 min + 30 min wachten – ? Circa 30 stuks

Caprese is lekker en blini’s zijn lekker, dus wat dacht je van deze caprese blini’s! Heerlijke platte “poffertjes” met daarop een combinatie van (zelfgemaakte) pesto, tomaat, buffelmozzarella, pijnboompitjes en balsamico crème. Deze caprese blini’s zijn leuk om te serveren als borrelhapje, maar ook kun je ze serveren als licht voorgerecht. Ik heb ervoor gekozen om zowel de blini’s als de pesto zelf te maken. Mocht je nu minder tijd hebben, dan kun je ook voor kant-en-klare blini’s en pesto gaan. Persoonlijk vind ik vers gemaakte producten wel lekkerder!

Ingrediënten
Voor de blini’s
  • 90 gram bloem
  • 2 gram droge gist
  • 125 ml melk
  • 25 ml kookroom (20% vet)
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Bakboter
Voor de toppings
Bereidingswijze
Voor het beslag van de blini’s
  • Verwarm de melk met de kookroom in een steelpannetje totdat het mengsel lauw is.
  • Meng intussen de bloem met de gist en een snufje zout.
  • Scheid het ei en doe de eidooier in een mengkom. Kluts dit kort en voeg dan het melkmengsel toe. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde. Voeg hieraan de bloem toe en meng dit net zolang door elkaar totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Bakken van de blini’s
  • Klop na 30 minuten het eiwit stijf tot pieken en meng dit in 2 delen met behulp van een spatel voorzichtig door het beslag. Spatel dit zo kort mogelijk door het beslag, zodat het beslag lekker luchtig blijft.
  • Bak de blini’s op middelhoog vuur in een pan met bakboter aan beide kanten goudbruin in circa 1 minuut per kant.
Blini’s opmaken
  • Snijd de tomaten in dunne plakjes net zoals de buffelmozzarella. Snijd de buffelmozzarella plakjes vervolgens ook nog doormidden.
  • Bak de pijnboompitten kort op middelmatig vuur goudbruin.
  • Beleg de blini’s met wat verse pesto, gevolgd door de tomaat en dan de mozzarella. Maak de caprese blini’s af met een blaadje basilicum, pijnboompitjes en wat balsamico crème.

Kijk hier voor meer borrelhapjes!