Kipcocktail met appel
Voorgerecht -⏱30 min -?4 personen
Ben je op zoek naar een gemakkelijk voorgerecht dat goed is voor te bereiden? Dan is deze kipcocktail met appel perfect. Deze kipcocktail met appel is lekker gevuld met ijsbergsla, appel en een sausje van crème fraîche en kerrie. Die combinatie is echt super lekker!
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 appel
- 100 gram fijngesneden ijsbergsla
- 1/2 el citroensap
- 2 el crème fraîche
- 1/2 el gembersiroop
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook samen met het kippenbouillonblokje.
- Voeg de kipfilet toe en kook in circa 15 tot 20 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de kipfilet).
- Schil in de tussentijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg het citroensap toe, zodat verkleuring tegen wordt gegaan.
- Maak ook alvast het sausje door de crème fraîche los te kloppen en daaraan de gembersiroop, de kerriepoeder en het paprikapoeder toe te voegen. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan en trek je ze met twee vorken uit elkaar tot een pulled chicken.
- Meng de appelstukjes samen met 3/4 van de ijsbergsla en de pulled chicken door elkaar. Voeg daaraan het sausje toe en meng dit er ook doorheen.
- Verdeel de overige ijsbergsla over vier glaasjes en schep hierop het kipmengsel. Zet tot gebruik de glaasjes in de koelkast (zo kun je bijvoorbeeld deze kipcocktail met appel in de middag maken en in de avond opeten).
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer voorgerechten!