Pasteitje met kipragout
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 6 personen
Een pasteitje met kipragout wordt vaak gegeten als voorgerecht. Hiervoor kun je eenvoudig een blikje ragout kopen in de winkel, maar het is veel lekkerder om de kipragout zelf te maken! Met dit recept maak je een heerlijk romige kipragout met daarin ook champignons. Ben je niet zo’n fan van champignons? Deze kun je gewoon eenvoudig weglaten. Snel aan de slag met je pasteitje met kipragout!
Ingrediënten
- 6 pasteibakjes
- 2 kipfilets
- 1 liter kokend water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 125 ml kookroom
- 125 gram champignons
- 2 bosuitjes
- 1 el mosterd
- Scheutje worcestersaus
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en meng met het kokende water. Voeg de kipfilets voorzichtig toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar (afhankelijk van de dike van de kipfilet).
- Snijd intussen de bosui in ringetje en snijd de champignons in plakjes.
- Als de kip gaar is, haal je deze uit de bouillon. Giet 500 ml bouillon in een bakje, deze zul je later nog gebruiken. De rest van de bouillon mag weg.
- Maak van de kip pulled chicken, door de kipfilet met behulp van twee vorken uit elkaar te trekken.
- Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de pasteibakjes en bak deze af volgens de beschrijving.
- Verwarm intussen de roomboter in een pan. Als deze volledig is gesmolten voeg je de bloem toe. Roer dit er ongeveer 2 minuten goed doorheen zodat er een kruimelig geheel ontstaat. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf het doorroeren met behulp van een garde totdat er een mooie saus ontstaat. Voeg nu de kip toe, samen met de kookroom, de mosterd, het scheutje worcestersaus, de bosuitjes en de champignons.
- Breng de kipragout nog even op smaak met wat zout en peper en kook het geheel nog ongeveer 5 tot 7 minuten door op laag vuur totdat de champignons zacht zijn.
- Vul de pasteitjes met de zelfgemaakte kipragout en je kunt heerlijk gaan genieten!
Kijk hier voor meer voorgerechten!