Zalmbonbon met ricotta
Voorgerecht – ? 15 min – ? 4 personen
Deze zalmbonbon met ricotta is niet alleen gevuld met ricotta, maar met een mix van rauwkost, ricotta en een beetje citroen voor de frisse tegenhanger. Persoonlijk vind ik een zalmbonbon er altijd heel luxe uitzien en daarom ook een perfect voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst. Het leuke is dat je dit voorgerecht in een kwartiertje hebt gemaakt, terwijl het wel lijkt alsof je er veel tijd in hebt gestopt. Naast het feit dat deze zalmbonbon met ricotta er mooi uitziet, zijn de smaken ook nog eens erg lekker! De rucola zorgt voor nog wat extra kleur op je bord.
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram ricotta
- 100 gram rauwkostmix met radijs
- 1 el citroensap
- 40 gram rucola
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Roer de ricotta los met behulp van een garde. Voeg daaraan het citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper. Meng nu nogmaals door elkaar. Dan mag de rauwkostmix erbij. Schep het geheel goed door elkaar.
- Bekleed een klein koffiekopje met wat vershoudfolie. Verdeel hierin de zalm en druk een beetje tegen de zijkant van het kopje aan zodat er in het midden een opening is voor de vulling. Doe 1/4 van de vulling erin en vouw de zalm aan de bovenkant van het kopje over de vulling.
- Haal nu het vershoudfolie naar elkaar toe en draai het als een soort toffee strak. Herhaal dit ook voor de overige 3 bonbons.
- Verdeel de rucola over de vier bordjes en leg daarop de zalmbonbon. Als je eventueel nog wat vulling overhebt, dan kun je dit er nog naast scheppen.
- Enjoy!
Kijk hier voor meer voorgerechten!